Svenska


Elina Heed har skrivit en svensk text till en finsk sång och resultatet är låten ”Sommarns alla dagar”.

Bakom musiken och orginaltextern står den kända låtskrivaren Timo Kosonen som har varit verksam länge och har komponerat och skrivit texter till ungefär 1000 låter varav ca 250 har blivit publicerade av finska artister. För Timo Kosonen är det en stor sak att samarbeta med Elina Heed för att nå ut med musiken även i Sverige.

Arrangemanget och studioinspelning är gjorda hos Seppo Leino, studio SE-LE. Musikerna är kända i Finland, på piano Jari Puhakka, gitarr Jari ”Heinä” Nieminen” och trummor Miri Miettinen.

Fotografiet på skivans omslag är taget av Marja-Leena Kallatsén.


Singlen Deep har fått ett bra mottagande från radiostationer runt om i världen. Bakom låten står skivbolaget Duo Records, producenten/textförfattaren Katja Tanskanen och kompositören/arrangören Akis Melis. Musikerna på cello Stavros Parginos, fiol Nikolas Karaolanis och gitarr Chris Repousis. Sånginspelningen Seppo Leino. Skivomslaget Tommi Tähtivirta och Elinas foto Marja-Leena Kallatsén.


Biografi

Artisten Elina Heed är en erfaren sångerska med bred repertoar. Elina har sjungit i hela sitt liv och hon tolkar musiken på ett gripande sätt och lämnar ingen oberörd.


Elina är född i Sverige, men genom sina finska rötter har hon sjungit en hel del på finska vid olika tillställningar och även spelat in flera album som har spelats flitigt på radiostationerna i Finland.